Levendulás boszorkányság herba

2015. november 5.

Minden levendulavirágzás idején készítek levendulás cukrot. A frissen szedett virágokat cukorba tesszük - ez lehet gyümölcscukor, kristálycukor, porcukor, szőlőcukor is, kinek mi tetszik - és jól lezárjuk.

Bodzaszörp friss és szárított virágokból, bogyókból herba 1

2017. szeptember 20.

Büszke vagyok arra, hogy évek óta saját magam készítem az üdítőitalokat. Egészségesek, finomak. A téli hónapokra is lehet belőlük tartalékolni, így aztán akár a karácsonyi ünnepek idején is asztalra kerülhet egy kancsónyi bodzaszörp.

Gyógynyeletek Image 03

2017. november 30.

Az emberek ősidők óta alkalmaznak alkoholos italokat gyógyítási céllal. Korabeli krónikák, füves könyvek számos régi receptet tartalmaznak. A középkori leírásokban a kolostorok elixírjeiként nevezik ezeket az italokat.